Articolele mele
     
Prima pagina...

Jurnal de bord

Despre mine

HALDAN

Franta-o experienta de neuitat

Despre prieteni

Articolele mele...

Bucuresti

Cartea de oaspeti...

Cum ma contactati...

Link-uri

Slide Show

Fotogalerie1

Revelion 2006...la Ciciocle

Fotogalerie3

Fotogalerie4...cu mine

Fotogalerie5...cu nebunii

Fotogalerie6...NOUTATI

Povesti

 

Luati de cititi ce prostii am scris..


Tunelul blestemat

 

ANGLIA Fundasul "diavolilor", Rio Ferdinand, l-a lovit pe Robbie Savage (Blackburn) in drumul spre vestiare, declansand o bataie generala

 

Alin BUFNILA

 

Jucatorii lui Manchester United fac ce fac si ajung in fiecare saptamana pe primele pagini ale ziarelor din Insula, scandalurile fiind la ordinea zilei.

Ultima boacana s-a petrecut in pauza meciului cu Blackburn Rovers, din returul semifinalelor Cupei Ligii Angliei. Fluierul care a pus capat primului mitan, punctat de intrari dure ale jucatorilor ambelor echipe, a declansat nebunia. In tunelul care duce la vestiare, s-au repetat fazele vazute acum cateva luni la Istanbul, nervii jucatorilor cedand. Conform martorilor, vinovat este aparatorul “diavolilor”, Rio Ferdinand, care l-a pocnit pe Robbie Savage. Cum la fotbalisti invatatura biblica “daca esti lovit, intoarce si obrazul celalalt” nu functioneaza, jucatorul oaspetilor a ripostat. De aici incolo, scenariul este usor de anticipat, fotbalistii ambelor echipe sarind in apararea propriului coleg. Totul a inceput in prima repriza, cand Savage si van Nistelrooij s-au contrat dur de mai multe ori. S-au platit polite de la meciul tur, cand duritatile provocate de Rooney, Savage si Alan Smith au stricat o partida care se anunta spectaculoasa. Tehnicienii celor doua formatii au avut atitudini diferite fata de acest incident. “Nu inteleg de ce Rio l-a lovit pe Robbie Savage. Nu era nevoie de asa ceva”, a spus Mark Hughes, antrenorul lui Blackburn. Flegmatic, asa cum ne-a obisnuit, Sir Alex Ferguson a spus: “Nu am vazut incidentul, asa ca nu pot sa va <<luminez>> nici in aceasta problema”. Ferdinand si Savage vor comparea in fata comisiei disciplinare a Federatiei Engleze, pentru a explica motivele incaierarii. Partea a doua a meciului a continuat in aceeasi tensiune, dorinta de a ajunge in finala Cupei Ligii punand contactele fizice pe primul plan, in dauna unui joc estetic. Totusi, o executie superba a lui Saha, care a amintit de sutul magic al lui Zidane din finala Ligii Campionilor din 2002, a dus-o pe United in ultimul act al competitiei, de la Cardiff. Calificarea este umbrita de incidentele de la pauza, de accidentarea lui Ryan Giggs, dar si de acuzele tehnicianului oaspetilor, Mark Hughes, la adresa arbitrului Graham Poll. “A inventat un penalty pentru Manchester, in timp ce noua ne-a fost refuzat unul clar. Domnul Poll a crezut ca 61.000 de spectatori au venit sa-l vada pe el”, a incheiat, furios, Hughes.

 

Supravietuitorii

 

CM 2006 Sven Goran Eriksson si Bruce Arena sunt singurii antrenori care vor merge in Germania pe bancile echipelor pe care le-au antrenat si in urma cu patru ani si pe care nu le-au parasit de atunci

 

Alin BUFNILA

 

Continuitatea la nivelul bancilor tehnice este un lucru rar-intalnit in fotbalul actual, rabdarea lipsind conducatorilor din lumea sportului cu balonul rotund.

O situatie interesanta este in cazul reprezentativelor calificate la Campionatul Mondial din acest an. Daca ne uitam la tehnicienii care vor merge in Germania si la cei care au batut acum patru ani drumul pana in Coreea de Sud si Japonia, vom vedea ca doar doi antrenori din 32 si-au pastrat posturile: Bruce Arena (Statele Unite ale Americii) si Sven Goran Eriksson (Anglia). Dupa competitia din 2002, doar 11 antrenori au ramas in functie, zece au plecat la incheierea contractului, sase si-au dat demisia in urma rezultatelor nesatisfacatoare, iar cinci au plecat de la carma reprezentativelor pe usa din dos, fiind demisi. O situatie aparte are Alexandre Guimaraes, antrenorul nationalei statului Costa Rica, el a plecat dupa Campionatul Mondial din 2002 si a revenit anul trecut in functie. Situatia lui Eriksson s-a clarificat la inceputul acestei saptamani, in sensul ca dupa competitia din vara nu-i va mai antrena pe John Terry, David Beckham si Wayne Rooney. Astfel ca Bruce Arena va ramane singurul selectioner peste care vor fi trecut doua turnee finale ale Cupei Mondiale. El a ajuns pe banca Statelor Unite “beneficiind” de demiterea lui Steve Sampson, dupa dezastruosul turneu final din Franta, din 1998. A urmat parcursul excelent din 2002, cand “yankeii” s-au oprit in sferturile de finala, fiind invinsi de vicecampioana mondiala, Germania, scor 1-0. Preliminariile pentru Mondialul din Germania s-au desfasurat fara probleme pentru echipa lui Bruce Arena, ei terminand pe primul loc grupa de calificare. Sunt si antrenori care vor bifa ambele Mondiale, insa pe bancile altor echipe nationale. Astfel, Luis Felipe Scolari a dat postul de antrenor al campioanei mondiale, Brazilia, pe cel al Portugaliei, iar Guus Hiddink a plecat din Coreea de Sud pentru a antrena Australia.

 

 

“Vreau sa castig campionatul”

 

BELGIA Marius Niculae a inceput bine anul 2006, golul cu Waregem dandu-i sperante ca isi va ajuta echipa sa cucereasca titlul in Jupiler League

 

Alin BUFNILA

 

Returul a debutat fericit pentru fostul “caine rosu”, insa nu si pentru echipa sa, Standard Liege, cele doua etape disputate in acest an aducand doar trei puncte pe “Sclessin”.

In lupta dura cu Anderlecht si Club Brugge, Standard se poate baza pe Marius Niculae, stagiul de pregatire din Portugalia aratand tuturor un jucator determinat, hotarat sa inceapa o noua etapa a carierei sale. Antrenorul i-a descoperit calitatile, in special sutul cu piciorul stang si l-a introdus in partida cu Waregem, scor 1-2, in minutul 62. Si nu s-a inselat, 12 minute mai tarziu, romanul aducand egalarea, printr-un sut imparabil. “Acest gol mi-a lasat un gust amar, pentru ca peste doar 60 de secunde, Waregem a preluat conducerea, asta ne-a taiat toate sperantele. As fi preferat sa nu marchez, dar sa castigam toate cele trei puncte”, a declarat, dezamagit, Niculae, intr-un interviu acordat ziarului “La Derniere Heure”. Romanul a comentat evolutia sa si, in special, faza golului: “Am ratat o ocazie inainte de a marca, nu stiam daca sa-i pasez lui Conceicao sau sa trag. Dupa cateva minute, am primit o pasa si am sutat puternic: gol! M-am dus spre suporteri, sunt extraordinari”. O singura dorinta mai are Niculae: sa fie ferit de accidentari si sa uite seria ghinionista de la Sporting Lisabona: “Medicii de aici lucreaza foarte bine. Pentru mine, este o victorie faptul ca nu mai sunt accidentat”. Acest an se anunta mai bun decat 2005, in special datorita atmosferei de la club si a stagiului de pregatire din iarna. “Am ratat pregatirea din vara trecuta si nu am reusit sa ajung la potentialul maxim. Acum am profitat de cantonamentul din Portugalia. Vreau sa-mi ajut echipa sa ramana pe primul loc in clasament pana la sfarsitul campionatului”, spera atacantul roman. Marius Niculae are astazi sansa de a marca din nou pentru Standard, in meciul din Cupa Belgiei, de la Gent.

 

 

Adevaratul Eriksson

 

ANGLIA Selectionerul reprezentativei britanice a fost prins in mijlocul unei capcane, fiind pacalit de o publicatie engleza

 

Alin BUFNILA

 

Sven Goran Eriksson are parte de un nou scandal, dupa ce saptamanalul britanic “News of the World” i-a intins o cursa in Dubai.

Totul a inceput in vara anului trecut, cand Mazher Mahmood, un reporter al acestei publicatii, deghizat in seic, l-a invitat pe suedez in Dubai, pentru a avea o discutie cu acesta. Subiectul acestei intrevederi a fost preluarea unui post de antrenor la Academia de Fotbal recent deschisa in Dubai. Totul a fost planuit magistral de jurnalisti, iar Eriksson nu a banuit nimic din ceea ce urma sa i se intample. Invitat in hotelul de sapte stele, Burj al- Arab, servit cu cele mai scumpe vinuri si sampanii, selectionerul Angliei si-a aratat adevarata fata. Falsul seic a fost dispus sa cumpere un club din Anglia si l-a intrebat pe Eriksson care ar fi cea mai buna solutie, raspunsul venind imediat: Aston Villa. “Daca as prelua clubul, ati fi dispus sa veniti ca si antrenor? Sau nu e voie sa antrenati doua echipe in acelasi timp?”, a sunat urmatoarea intrebare. “Este ilegal, dar asta se poate aranja. Oricum, daca vom castiga Campionatul Mondial, voi pleca de la nationala”, a venit replica suedezului. Totul mergea conform planului. Au urmat cererile financiare ale lui Eriksson, un contract pe trei ani cu un salariu net anual de cinci milioane de lire sterline plus bonusuri. Mai mult, Eriksson a aruncat bomba: il poate convinge pe David Beckham sa vina la Aston Villa. S-au discutat si subiecte delicate, precum cel al lui Michael Owen, despre care Eriksson a spus ca “nu este fericit la Newcastle United, s-a dus acolo doar pentru bani”. Dupa publicarea acestui interviu, Athole Still, agentul tehnicianului suedez a explodat: ”Este o inscenare mizerabila. Sven este furios pentru ca aceste lucruri sunt publicate in anul in care are loc Campionatul Mondial. Vom hotari impreuna daca vom actiona impotriva acestei publicatii”. Mazher Mahmood nu este la prima afacere de acest gen, in trecut au mai patit-o rugbystul Lawrence Dallaglio si contesa de Wessex.

 

 

Cupa Mondiala fara Ronaldo?

 

SPANIA. Desi a prezentat ieri pe “Allianz Arena” ghetele pe care le va incalta in timpul Mondialului, accidentarile l-ar putea priva pe brazilian de acest privilegiu

 

Alin BUFNILA

 

Cariera fotbalistica fulminanta a lui Ronaldo este marcata de desele accidentari de care a avut parte, parcursul brazilianul parand a fi blestemat.

Paradoxal, castigarea Cupei Mondiale in 1994 a dat startul avalansei de urcusuri si coborasuri ale carierei lui Ronaldo. In toamna acelui an, brazilianul a ajuns la PSV, unde a facut un prim sezon exceptional, devenind golgeterul campionatului olandez. A urmat insa prima accidentare grava, o lovitura la genunchi tintuindu-l la pat pentru aproape tot anul. Perioada petrecuta la Barcelona nu a lasat urme asupra sanatatii brazilianului, insa plecarea in Italia, la Inter Milano s-a dovedit o alegere neinspirata. Scenariul din Olanda s-a repetat, dupa un prim sezon in care a castigat titlul de golgeter in Serie A, urmand un an petrecut, in majoritatea timpului, pe patul de spital. Operat in 1999, la genunchiul drept, Ronaldo a revenit pe teren sase luni mai tarziu, intr-un meci cu Lazio Roma, insa a rezistat doar sase minute. In tribunele lui “Olimpico” s-a asternut linistea cand, dupa un contact cu un adversar, Ronaldo s-a reaccidentat grav la acelasi genunchi, diagnosticul medicilor fiind sinistru: ruptura de ligamente. Doi ani a trebuit sa astepte starul brazilian pana sa revina pe gazon, insa, si de aceasta data, redebutul a fost nefericit. Lazio a fost “bestia nerra” pentru brazilian, romanii impiedicand pe Inter sa castige “il scudetto”. Momentul de glorie al lui Ronaldo s-a consumat la Campionatul Mondial, disputat in Coreea de Sud si Japonia. Finala impotriva Germaniei a insemnat razbunarea lui Ronaldo impotriva soartei, el marcand de doua ori pentru Brazilia, care a castigat pentru a cincea oara Cupa Mondiala. “Aceasta victorie a incoronat lupta mea pentru a ma insanatosi. Golurile i le dedic fizioterapeutului meu, Nilton Petrone. A fost alaturi de mine pe tot acest drum”, spunea, fericit, Ronaldo. Dupa cinci ani petrecuti la Milano, brazilianul s-a intors in Spania, nu la Barcelona, ci la marea rivala, Real Madrid. S-au “intors” si accidentarile, nu atat de grave ca la Inter, insa cu o frecventa sporita. Acest sezon din Primera nu va fi uitat repede de “Fenomen”, zilele petrecute prin spitale fiind mai multe decat cele in care s-a antrenat alaturi de coechipierii sai. Totul i se trage de la derby-ul cu FC Barcelona, brazilianul fiind nevoit sa intre in teren nerefacut dupa o accidentare la ligamentul calcaiului drept, suferita in partida contra lui Atletico Madrid, din etapa a 7-a. Duminica, Ronaldo a fost inca o data parasit de zeita Fortuna, partida de la Villarreal aducandu-i o contractura musculara, care il va tine departe de gazon pentru trei saptamani. Rezonanta magnetica efectuata la clinica Ruber Internacional a dezvaluit gravitatea accidentarii. Medicii sunt rezervati in ceea ce priveste viitorul brazilianului, succesiunea nefasta de accidentari afectandu-l atat fizic, cat si psihic.

 

 

Derby trist pe “Highbury”

 

ANGLIA. Arsenal si Manchester au incheiat la egalitate, 0-0, ultima infruntare directa a celor doua echipe de pe stadionul “tunarilor”  

 

Alin BUFNILA

 

Fanii nu s-au putut bucura de un meci spectaculos pe “Highbury”, scorul final reflectand perfect realitatea din teren.

Nimic nu mai conteaza pentru fanii celor doua echipe cand Arsenal si Manchester United joaca. Nici faptul ca primul loc in Premier League e acontat de Chelsea, nici dezamagirea traita de “diavoli” in Liga Campionilor, nici distanta astronomica a “tunarilor” fata de liderul din campionat. Mai in gluma, mai in serios, Gary Neville spunea inaintea partidei ca va fi un derby linistit, avand in vedere ca doi dintre cei mai recalcitranti jucatori, Vieira si Roy Keane nu mai sunt in loturile celor doua echipe. Si a avut dreptate, intrarile dure au lipsit, nu si incrancenarea specifica Albionului. Prima parte a fost abordata diferit de cei doi tehnicieni, daca Arsene Wenger le-a spus elevilor sai sa aiba o posesie prelungita a balonului si sa-l angajeze pe Henry, Alex Ferguson a optat pentru un stil tipic britanic, cu pase lungi pe cele doua varfuri. Pana la pauza am vazut doar doua suturi pe spatiul portii, unul de fiecare parte, marea ocazie a primului mitan fiind ratata de portughezul Cristiano Ronaldo, care a trimis "in plopi" din 10 metri, dupa ce portarul Lehmann respinsese un sut puternic al lui van Nistelrooij. In rest, spectatorii au vazut un meci cenusiu, disputat in majoritatea timpului la mijlocul terenului, Arsenal si Manchester fiind preocupate in special sa nu primeasca gol. Mitanul secund a aratat tuturor motivul pentru care cele doua echipe sunt la o distanta astronomica de Chelsea. Pase gresite, suturi mult peste poarta, ratari din careul mic, toate acestea au construit un tablou trist al unui meci care, pe vremuri, era etalonul fotbalului englez. Ambele echipe au avut sansa golului, insa Henry, van Nistelrooij si Rooney nu au prins o seara fasta, suturile lor fiind adevarate pericole pentru spectatorii din spatele celor doua porti. Seria necastigatoare a lui Arsenal in meciurile cu “diavolii” continua, ultimul succes inregistrandu-se in urma cu 3 sezoane.

 

Rezultate
Comentarii

 

Divizia A